Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

Канада анонсувала пакет військової допомоги для України на значну суму

Канада надасть Україні військову допомогу на суму у 47 мільйонів доларів. Пакет містить стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту.

Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер, пише Reuters. За словами посадовця, пакет допомоги, який також передбачає виділення фінансів на навчання українських військових, є частиною допомоги у розмірі 500 мільйонів канадських доларів, яке прем’єр-міністр Джастін Трюдо зобов’язався виділити в липні.

"Військова допомога, оголошена сьогодні, забезпечує Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все необхідне, щоб допомогти їм досягти перемоги", — наголосив Блер.

Видання додає, що Оттава є одним із найактивніших прихильників Києва на міжнародному рівні. Так, минулого місяця Канада заявила, що передасть Україні 80 840 малих неозброєних ракет класу "повітря-поверхня", а також 1300 боєголовок. Загалом, від початку повномасштабної російсько-української війни, Канада виділила 4,5 мільярда канадських доларів на військову допомогу Україні.

Нагадаємо, раніше Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли засоби протиповітряної оборони, броньовані машини та артилерійські снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.10.2024 12:07