Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Канада та Франція допоможуть Україні відбивати російські кібератаки

Париж та Оттава домовились спільно допомагати Києву у протистоянні російським кібератакам. Країни ухвалили відповідну декларацію.

Як повідомляє офіційний сайт уряду Канади, канадсько-французька декларація щодо зміцнення партнерства у сфері оборони та безпеки була погоджена під час зустрічі в Оттаві 26 вересня прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Франції Еммануеля Макрона.

Так, у цій декларації йдеться, що збройні сили обох держав продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України.

"Ми прагнемо співпрацювати з Україною та нашими партнерами, щоб дати Києву змогу захистити свій суверенітет, незалежність і територіальну цілісність перед обличчям російської агресії, як у традиційних сферах, так і в кіберпросторі", — зауважили у міністерстві глобальних справ Канади.

Зокрема, сторони наголосили, що вони будуть поглиблювати своє співробітництво у сфері оборони та безпеки з метою підтримки Києва. 

"Ми переконані, що зміцнення співпраці між нашими двома країнами дозволить краще сприяти захисту міжнародного порядку, заснованого на правилах поваги до суверенітету держав і наших демократичних принципів", — додали у міністерстві.

Нагадаємо, внаслідок нестачі інструкторів і перекладачів Франція залучить до підготовки українських військовослужбовців приватну компанію. Париж виділив на це 24 мільйони євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2024 09:03