Фото: ілюстративне. Джерело: скриншот з відео

Франція залучить приватну компанію до підготовки українських військових

Внаслідок нестачі інструкторів і перекладачів Франція залучить до підготовки українських військовослужбовців приватну компанію. Париж виділив на це 24 мільйони євро.

Як повідомляє Forces Operations Blog, 28 серпня міністерство оборони Франції за результатами конкурсу підписало рамкову угоду з компанією Défense Conseil International.

Так, початковий контракт розрахований на рік і наразі оцінений у 24 мільйони євро. Втім, згідно з рамковою угодою, його можна двічі продовжити на аналогічний термін. Зокрема, угода набуде чинності з 1 жовтня "за умови отримання експортних ліцензій на послуги, які цього вимагають".

Співробітництво французької армії з цією компанією повинно компенсувати брак інструкторів та перекладачів в армії й посилити навчальні можливості, які потрібні Парижу для проведення навчання українських військових. Оприлюднені торік у березні вимоги до приватних компаній, які хочуть долучитися до навчання українських військових, були поділені на три позиції.

Одна призначена для тренувань зі впровадження та обслуговування систем озброєнь, переданих Францією Збройним силам України, включно з бронетранспортерами VAB і колісними розвідувальними машинами AMX-10RC.

"Інша надає послуги з підготовки командних пунктів піхотних підрозділів батальйонного рівня", — додає видання.

Водночас третя стосується забезпечення українських підрозділів перекладачами з української, французької, англійської чи польської мов. Зазначимо, що у липні цього року французький телеканал France 3 Champagne-Ardenne повідомив, що французька влада очікує прибуття до країни 2100 українських військових. Вони прибудуть до країни уже наприкінці вересня, де на солдатів очікує двомісячний курс військового вишколу.

Нагадаємо, що Франція проведе модернізацію частини винищувачів Mirage 2000-5. Ці літаки обіцяли передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 05:31