Фото: Mirage 2000. Джерело – Вікіпедія

Франція може передати Україні модернізовані винищувачі: подробиці

Франція проведе модернізацію частини винищувачів Mirage 2000-5. Ці літаки обіцяли передати Україні.

Про це повідомляє SudOuest.

"‎Частину Mirage 2000-5, яку Франція має намір доставити в Україну, "трансформують" у Казо (французька авіабаза, — ред.). Це зроблять для того, щоб надати їм можливості стрільби по наземних цілях", — йдеться у повідомленні видання.

Проте конкретні аспекти модернізації винищувачів французи не оприлюднюють, але, ймовірно, йдеться про адаптацію літака до бомб Armement air-sol modulaire (AASM), які раніше вже надсилали Україні.

Ця модернізація свідчить про те, що Mirage-2000-5 відійде від його традиційної ролі перехоплювача. Адже при їх створенні не передбачили можливості застосування боєприпасів повітря-земля.

Варто зазначити, що у червні резидент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна планує надати Україні бойові літаки Mirage 2000. Їх мають доставити у межах військової допомоги. Він також підкреслив, що навчання українських пілотів та механіків для винищувачів Mirage 2000-5 розпочнуться найближчим часом.

Нагадаємо, екс-міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що винищувачі Mirage 2000 не відповідають декільком важливим характеристикам. Він нагадав, в українських пілотів уже є в наявності винищувачі МіГ-29, які схожі за характеристиками з Mirage 2000.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.09.2024 20:31