Фото: finclub.net

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України: що туди увійде

Канада передасть Україні пакет військової допомоги. Він міститиме 10 багатофункціональних надувних суден на загальну суму 15 мільйонів доларів США.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Канади.

"Ці багатомоторні надувні човни з жорстким корпусом допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування військ і вантажів, спостереження та розвідку. Кожен човен буде оснащений складною системою виявлення, навігації та зв'язку", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судна, причепи, а також запасні деталі до них мають відправити Україні до кінця весни 2024 року. До того ж Канада забезпечить навчання українських військових у використанні цих човнів.

Крім цього, міністр оборони країни Білл Блертакож проінформував, що Канада збільшить свій внесок до "коаліції винищувачів", виділивши цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки для тренування українських пілотів.

"На підтримку участі Канади в коаліції з навчання Збройних Сил України (FAU) використанню винищувачів F-16 ми надамо цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал за контрактом від Top Aces Inc, розташована в Монреалі, щоб сприяти навчанню в Данії та Франції. Ця підтримка оцінюється приблизно в 15 мільйонів доларів. Навчання розпочнеться в лютому 2024 року і триватиме до 2025 року", — заявили в відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада планує виділити близько 385 мільйонів доларів на військову допомогу Україні. Відповідний запит уряд країни надіслав до парламенту. Кошти будуть використані на надання обладнання й послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, в тому числі вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 21:27