Фото: empics

Канада розширила санкції проти РФ: хто у "чорному списку"

Канада розширила санкції проти Росії до річниці вторгнення в Україну. До "чорного списку" потрапили 129 фізичних та 63 юридичних осіб.

Про це повідомляється на сайті уряду Канади.

Зазначається, що до санкційного списку включено 122 фізичні особи, включно з членами нижньої палати російського парламенту, які голосували за законодавство, пов'язане з вторгненням і спробою анексії чотирьох регіонів України. 

До того ж під санкції потрапили російські віце-прем'єри, міністри та інші співробітники апарату президента Росії і російських збройних сил, а також члени сімей осіб, які раніше опинилися під санкціями.

Відтак, до "чорного списку" внесено: помічника російського диктатора Максима Орєшкіна, дружину і сина заступника глави Радбезу Росії Дмитра Медведєва Світлану Медведєву та Іллю Медведєва, а також заступника глави російського уряду Михайла Мішустіна. Крім того, до санкційного списку потрапили 13 федеральних російських установ, включно з обома палатами парламенту, політпартією диктатора "Єдина Росія", Федеральним бюро безпеки, Росфінмоніторингом та її директором.

Водночас Канада ввела санкції проти 50 компаній і семи топ-менеджерів, які беруть участь в оборонній промисловості РФ, включно з виробництвом танків, ракет і систем озброєння, які Росія використовує в Україні.

Також Канада заборонила експорт у Росію певних хімічних елементів для використання в електроніці, а також запровадила заборону на імпорт, купівлю або придбання російської зброї, боєприпасів та інших озброєнь, хоч би де вони були розміщені або оброблялися, з Росії або від будь-якої особи в Росії.

Нагадаємо, 24 лютого Велика Британія ввела санкції проти 92 фізичних та юридичних осіб Росії. Під удар потрапили представники "Росатома" та люди наближені до російського диктатора Володимира Путіна.

До того ж 22 лютого Володимир Зеленський вніс до ВРУ постанову щодо секторальних економічних санкцій для фінустанов Росії. РНБО вже ухвалила відповідне рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2023 22:51