Фото: zbruc.eu

Британія ввела чергові санкції проти Росії: вони вдарять по "Росатому" та союзниках Путіна

Велика Британія ввела санкції проти 92 фізичних та юридичних осіб Росії. Під удар потрапили представники "Росатома" та люди наближені до російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє сайт уряд Британії.

Також під санкції потрапили 34 керівники двох найбільших російських оборонних компаній "Ростеха" та "Алмаз-антей" і чотирьох банків.

Зокрема, британці запровадили санкції проти:

  • Маттіаса Варніга, гендиректора оператора газопроводу "Північний потік-2", а також екс-члена ради директорів "Транснефти" та "Роснефти";
  • Любові Кабаєвої, матері гімнастки Аліни Кабаєвої;
  • Олексія Дюміна, голови Тульської області;
  • Олексія Козака, сина колишнього віце-прем'єра Росії та заступника керівника адміністрації президента Дмитра Козака.

Також до списку потрапили шість російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки, включаючи авіацію та флот.

Крім того, Велика Британія заборонила експорт авіаційних деталей, радіоапаратури та електронних комплектів, які можуть використовуватись у військовому виробництві, у тому числі у безпілотниках. Під заборону також потрапить імпорт 140 товарів із заліза та сталі, включаючи ті, що були перероблені у третіх країнах.

Британія ввела санкції проти п'ятьох керівників іранської Qods Aviation Industry — компанії, що виробляє безпілотник, які Росія використовує проти України.

Раніше повідомлялось, що президент США Джо Байден у п'ятницю, 24 лютого, оголосить про нові санкційні обмеження проти Російської Федерації. Такий крок буде продовженням координації допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2023 14:39