Карлес Пучдемон: в очікуванні екстрадиції

27 БЕРЕЗНЯ 2018 11:53

Починається процедура екстрадиції Карлеса Пучдемона за запитом Іспанії, верховний суд якої виписав ордер на арешт поліика і шістьох його соратників.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Оскільки Пучдемон був затриманий на території землі Шлезвіг-Гольштейн, то і питання його видачі Мадриду знаходиться в її юрисдикції.   

Влада Іспанії повинна надати німецькій прокуратурі всі необхідні документи у справі Пучдемона, а та зобов'язана перевірити, чи є умови для екстрадиції.  

Про деталі - Георг-Фрідріх Гюндже, прокурор землі Шлезвіг-Гольштейн:   

«Ми знаходимося на самому початку процедури екстрадиції, ми будемо перевіряти, чи можлива його передача Іспанії, цим буде займатися бюро генерального прокурора Шлезвіг-Гольштейн, а приймати рішення щодо екстрадиції буде верховний суд федеральної землі».  

Мадрид висуває проти Карлеса Пучдемона звинувачення в організації заколоту і в перевищенні повноважень.  

Пауль Бекаерт, бельгійський адвокат К. Пучдемона, повідомив, що «розмовляв зі своїм іспанським колегою, що працює у цій справі. У нього була можливість поговорити з нашим клієнтом, який повністю зберігає присутність духу».  

Нагадаємо, Карлес Пучдемон був затриманий на території Шлезвіг-Гольштейн в неділю.   

Напередодні з'явилися повідомлення, що це затримання - можливий наслідок того, що іспанські правоохоронці повідомили своїм німецьким колегам про те, що каталонський політик проїде в Брюссель через Німеччину.

 

Політика, 27.03.2018 11:53