Девід Кемерон. Фото: independent.co.uk

Кемерон категорично проти: у британському МЗС висловились щодо відправки військ в Україну

Очільник міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не підтримує ініціативу відряджання західних військ в Україну. Це стосується навіть проведення тренувальних місій, адже солдати можуть стати мішенями для армії Володимира Путіна.

Таку заяву зробив Кемерон в інтерв'ю Sueddeutsche Zeitung. Посадовець не вважає розумним рішення відряджання військ в Україну в нинішній ситуації.

"Тренувальні місії краще проводити за межами країни. У Великій Британії ми підготували 60 тисяч українських солдатів", — наголосив він.

За словами Кемерона, розміщення іноземної місії в Україні створить мішені для Росії.

"Ми повинні уникати створення очевидних цілей для Путіна", — резюмував Девід Кемерон.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Також Еммануель Макрон готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. Втім, лідер Франції озвучив для цього умову — якщо армія Росії здійснить прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Своєю чергою глава міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що Україна не робила запит щодо відправлення західних військ. Проте такий хід подій цілком реальний протягом наступних місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 19:49