Девід Кемерон. Фото: independent.co.uk

У британському МЗС пояснили, чому союзникам варто змінити риторику щодо війни в Україні

На думку міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона, західним політикам необхідно припинити розмови про безвихідь у контексті війни в Україні. Такі наративи грають на руку главі Кремля Володимиру Путіну.

Заяву Кемерона цитує The Sunday Times. Очільник британського МЗС наголосив, що наразі економіка західних країн і їх коаліції потужніша за російську у 25 разів.

"Нам потрібно припинити розмови про патову ситуацію і про те, що час не на боці України. Ми більш ніж здатні продемонструвати, що час на нашій стороні, а не на боці президента РФ Володимира Путіна", — заявив Кемерон.

Британський політик також прагне донести цю думку і до колишнього президента США Дональда Трампа у випадку, якщо він знову виграє виборчі перегони.

"Взаємодію з Трампом на особистому рівні доведеться вибудовувати по-іншому, ніж із нинішнім лідером США Джо Байденом, проте британські та американські військові й співробітники спецслужб звикли та вміють працювати разом, а цінності та підходи двох країн до багатьох проблем також дуже близькі", — резюмував Кемерон.

Війна в Україні: позиція Британії

Велика Британія є одним із найбільших постачальників військової допомоги України. Від початку повномасштабного вторгнення країна підтримувала нашу державу, надаючи зброю, фінансову підтримку та гуманітарну допомогу.

Саме Велика Британія стала першою країною, яка надала Україні далекобійні ракети. Йдеться про Storm Shadow, передачу яких офіційно підтвердив у травні тоді ще міністр оборони Британії Бен Воллес. Ці ракети вже застосовувалися на фронті. Також Британія передала Україні танки Challenger й снаряди до них зі збідненим ураном.

Нагадаємо, раніше новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, який восени вперше відвідав Київ та зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським, повідомив, що британські війська будуть уперше розміщені в Україні відповідно до планів, які обговорюються з військовими керівниками.

Своєю чергою депутати британського парламенту дійшли висновку, що їхня армія не готова до війни "високої інтенсивності" в період загострення глобальної нестабільності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 18:34