Володимир Зеленський і Девід Кемерон. Скріншот із відео Офісу президента України

Перший робочий візит — в Україну: до Києва приїхав міністр із Великої Британії (відео)

До України приїхав новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Його призначили на цю посаду 13-го листопада.

Про це у своїх соціальних мережах повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Перший робочий візит на новій посаді Девід Камерон, державний секретар у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії, здійснив в Україну. Хороша зустріч. Зброя для фронту, посилення протиповітряної оборони, захист наших людей і критичної інфраструктури. Вдячний Британії за підтримку!" — наголосив український лідер.

Девід Кемерон — колишній прем'єр-міністр Великої Британії (2010-2016). Цього понеділка голова уряду Ріші Сунак раптово повернув його до кабінету міністрів на посаду міністра закордонних справ — після того, як попередній очільник відомства — Джеймс Клеверлі — перейшов на посаду міністра внутрішніх справ.

Кемерон висловив підтримку Україні у першому ж пості після призначення. Він сказав, що війна в Україні є міжнародним викликом, і що для Великої Британії рідко коли було важливіше підтримувати її союзників, зміцнювати партнерство та переконатися, що її голос почутий.

Нагадаємо, що призначення Кемерона стало несподіванкою для політичних оглядачів. Це рідкість, коли не законодавець обіймає високу державну посаду, і минуло багато років з того часу, як колишній прем'єр-міністр знову отримав посаду в уряді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 10:08