Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

Київ серед лідерів за кількістю ДТП з постраждалими: шокуюча статистика з початку року

За 2024 рік в Україні зафіксовано близько 6500 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. Це на шість відсотків більше, ніж за аналогічний період торік.

Як повідомляє "Опендатабот", трійку антилідерів за кількістю ДТП з постраждалими другий рік поспіль очолює Дніпропетровська область, де сталося 637 таких випадків — 10% від загальної кількості по країні. Кількість аварій тут зросла на 14,5% порівняно з аналогічним періодом торік.

Дані "Опендатабот"

Інфографіка: "Опендатабот"

Зазначається, що на другому місці за кількістю ДТП з постраждалими йде Львівщина, а Київ замикає трійку антилідерів — 534 випадки, що становить 8% від загальної кількості аварій в країні. Окрім цього суттєво збільшилась кількість ДТП з постраждалими, де винуватцями є діти — у 1,4 рази цьогоріч. Найбільше таких випадків сталося на Львівщині.

Дані "Опендатабот"

Інфографіка: "Опендатабот"

Згідно з даними "Опендатабот", найбільше людей, а саме 70% від загальної кількості, загинуло у ДТП, які сталися через перевищення швидкості та правил маневрування. Загинули у ДТП цьогоріч 813 осіб, а травмовано — 8155. Важливо додати, що кількість аварій з постраждалими зросла на 8% у порівнянні з 2021 роком. 

Дані "Опендатабот"

Інфографіка: "Опендатабот"

Нагадаємо, у квітні платформа "Опендатабот" оприлюднила дані, згідно з якими Львівська та Київська області є лідерами в Україні за рівнем корупції. Загалом до Реєстру корупціонерів торік потрапили 2400 людей, що майже утричі менше, ніж 2021-го. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.05.2024 14:16