Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Київ та дві області: де у вівторок не вимикатимуть світло

У вівторок, 21 лютого, у столиці України, а також в Одеській та Дніпропетровській областях не вимикатимуть світло. У цих регіонах не встановлено ліміти споживання електроенергії.

Про це ДТЕК повідомив у Теlegram.

У Київській області, за даними компанії, 21 лютого проводитимуться заміри споживання електрики.

У ДТЕК попереджають, що через пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі відключення за графіком на Одещині.

За даними "Укренерго", дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно у денні години. Наразі вони працюють уже зранку, частково беручи участь у покритті ранкового піка споживання. Імпорт електроенергії незначний і наближається до нульових значень в результаті стабілізації електропостачання в країні.

Нагадаємо, в Україні з 14 лютого почали діяти нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії. Регулятор НКРЕКП зобов’язав операторів систем розподілу забезпечити низку вимог.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.02.2023 23:51