Фото: Київська міська рада

Київрада має намір розірвати договір про оренду з посольством РФ

У Київській міській раді мають намір розірвати договір оренди земельної ділянки із посольством країни-агресора РФ в Україні. Вона розташована на проспекті Повітрофлотському, 27 у столиці.

Відповідний проект рішення зареєстровано на сайті Київради.

"Розірвати договір оренди земельної ділянки площею 0,3984 га, що знаходиться на Повітрофлотському проспекті, 27 у Солом’янському районі м. Києва, укладений між Київською міською радою та Посольством російської федерації в Україні № 72-5-00076 від 05.10.1999 року", — йдеться в документі.

Автори документа зазначили, що ухвалення цього рішення дозволить територіальній громаді Києва "викорінити випадки надання пільгових умов" у питаннях земельних відносин інституціям держави-агресора та сприятиме раціональному використанню землі у Києві.

Проект рішення про розірвання зареєстрували ще 3 квітня. Наразі документ перебуває на розгляді комісій міськради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин та з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Зазначимо, Україна вже 24 лютого 2022 року заявила про розрив дипломатичних відносин з Росією. Наразі посольство Російської Федерації в Україні не працює.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що зробили з російськими агентами з УПЦ МП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.04.2023 11:54