Фото: Shutterstock / ілюстративне

Кількасот автомобілів потрапили у пастку: в Іспанії відправили армію на боротьбу зі снігопадами

Близько 600 водіїв в Іспанії застрягли на автомагістралі в сильному снігопаді, що був спричинений штормом Хуан. Внаслідок негоди їм на допомогу були мобілізовані армійські підрозділи.

Про це повідомляє Reuters.

За даними джерела, через негоду та сильні снігопади водії застрягли на кілька годин на магістралі N-122 між Сорією та Агредою, що на півночі Іспанії. У результаті форс-мажору влада країни відправила війська з бази в Сарагосі, щоб визволити водіїв із затору.

Своєю чергою представник сил цивільного захисту Мігель Анхель Клаверо повідомив у 19 січня, що в Арагоні на сході Іспанії низка доріг залишилися непрохідними через снігопад, а аеропорт Сарагоси був закритий.

У п'ятницю державний синоптик AEMET повідомив, що температура в Сорії впала до -13°C. Водночас рясні дощі пройшли в західному регіоні Естремадура і в Каталонії на північному сході Іспанії.

Нагадаємо, у Швеції близько 1000 транспортних засобів були заблоковані на головній автомагістралі через снігові замети. Водіїв евакуювали, але автомобілі ще залишалися на дорозі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.01.2024 20:40
Фото: Shutterstock / ілюстративне