Фото: ВВС

Потужний снігопад у Швеції заблокував на трасі 1000 автомобілів (фото)

У Швеції близько 1000 транспортних засобів були заблоковані на головній автомагістралі через снігові замети. Водіїв евакуювали, але автомобілі ще залишаються на дорозі.

Про це повідомляє ВВС.

Снігоочисна техніка прибула 3 січня ввечері, а поліції та рятувальникам довелося працювати всю ніч, щоб звільнити людей, які застрягли в сніговій пастці. Також була залучена армія, щоб доставити їжу і воду людям.

"Рятувальники працювали всю ніч, щоб звільнити людей, які застрягли на головній дорозі E22 у районі Сконе на півдні Швеції", — пише видання.

Зазначається, що всі люди, які подорожували автомобілями, були евакуйовані, і лише водії вантажівок залишилися в своїх транспортних засобах до ранку 4 січня. Рятувальники повідомили, що дозволять евакуйованим власникам авто повернутися до своїх автомобілів через деякий час.

"Проблема в тому, що йде такий сильний сніг, що дорога вкривається снігом вже через півгодини після того, як її почистили", — заявила речниця поліції Евеліна Олссон.

Своєю чергою в місцевій поліції повідомили, що погодні умови починають покращуватися, але додали, що дорога буде розчищена не раніше ранку 5 січня.

Фото: ВВС

Фото: ВВС

Варто зазначити, що вранці 4 січня в деяких регіонах Швеції було скасовано рух автобусів і поїздів, а влада закликала людей уникати поїздок без крайньої потреби.

Нагадаємо, 5 січня у Києві очікується місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.01.2024 17:44