Фото ілюстративне. Джерело: nato.int

У Туреччині схвалили заявку Швеції на вступ до НАТО, але це ще не все

У вівторок, 26 грудня, Комітет у закордонних справах парламенту Туреччини схвалив заявку Швеції на вступ до НАТО. Останнє слово залишається за генеральною асамблеєю Великих національних зборів Туреччини.

Про це повідомив TRT Haber. Турецькі журналісти зазначили, що протокол про членство Швеції в НАТО вперше внесли до порядку денного Комісії у закордонних справах 16 листопада. Однак переговори не вдалося завершити, й інформацію про зобов'язання запросили у шведського уряду.

Парламентський комітет із закордонних справ зібрався вдруге за шведським порядком денним. Голова комітету Фуат Октай заявив, що Швеція зробила кроки, особливо щодо "фінансування тероризму". Однак, за його словами, "ми ще не побачили очікуваних результатів у боротьбі з тероризмом".

Після того, як парламентарі висловили свою думку, протокол про вступ Швеції до НАТО вони ухвалили. Останнє слово залишається за генеральною асамблеєю Великих національних зборів Туреччини.

Як відомо, Швеція подала заявку на вступ до НАТО ще минулого року. Щоби країна стала частиною Альянсу, її заявку повинні ратифікувати всі країни-члени. Зараз членство Швеції схвалили всі союзники, крім Туреччини й Угорщини.

Нагадаємо, що в жовтні законопроект про затвердження протоколу про приєднання Швеції до НАТО підписав спікер парламенту Нуман Куртулмуш. Документ передали до комітету закордонних справ Великих національних зборів Туреччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.12.2023 18:24