Фото: Дніпропетровська ОВА

Кількість поранених зросла до 80: що відомо про стан постраждалих від ракетного удару по Кривому Рогу

У вівторок, 1 серпня, у Кривому Розі на Дніпропетровщині оголошено День жалоби. У місті вшановують пам'ять тих, хто загинув внаслідок російського ракетного удару 31 липня. Кількість постраждалих зросла до понад 80.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

"Після вчорашнього трагічного дня, ніч на Дніпропетровщині пройшла тихо. В громадах — без обстрілів. Кривий Ріг у жалобі. Вічна памʼять невинним жертвам російських ракет", — написав він у Telegram.

За словами Лисака, від ракетної атаки у понеділок постраждало більше 80 людей, серед них — семеро дітей. 19 поранених досі перебувають у лікарнях у стані середньої тяжкості.

Ракетний удар по Кривому Рогу 31 липня: що відомо

31 липня зранку у Кривому Розі пролунали вибухи. Росіяни випустили по місту дві ракети. У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що одна із них влучила у чотириповерхову будівлю навчального закладу, а інша — у багатоповерхівку. Понівечені адмінбудівля, п’ять житлових багатоповерхових будинків та 12 автівок.

Внаслідок удару загинуло шестеро людей. Серед них — мати із десятирічною донькою. Розбір завалів на місці "прильоту" завершили о 19:00 31 липня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав світових партнерів відреагувати на російський терор у Кривому Розі та посилити санкційний тиск на державу-агресора.   За його словами, дві балістичні ракети "Іскандер" по Кривому Рогу були випущені з території тимчасово окупованого Криму, з району міста Джанкоя. Цей факт вкотре доводить, що Україні потрібно більше далекобійної зброї, а партнери мають жорсткіше тиснути на РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 09:18