"Треба діяти усім разом": Зеленський закликав світ посилити санкції проти Росії після удару по Кривому Рогу

Президент Володимир Зеленський закликав світових партнерів відреагувати на російський терор у Кривому Розі та посилити санкційний тиск на державу-агресора.  

Про це він повідомив під час відеозвернення.

За його словами, дві балістичні ракети "Іскандер" по Кривому Рогу були випущені з території тимчасово окупованого Криму, з району міста Джанкоя. Цей факт вкотре доводить, що Україні потрібно більше далекобійної зброї, а партнери мають жорсткіше тиснути на РФ.

"За попередніми даними наших військових, ці дві ракети по Кривому Рогу були випущені з території тимчасово окупованого Криму, з району міста Джанкоя. І це знову й знову доводить, що для безпеки наших міст, для захисту нормального життя українців і українок, наших дітей потрібно, щоб у наших військових було достатньо далекобійної зброї, достатньо засобів ураження терористів. Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве збільшення", — повідомив гарант.

Гарант також закликав обмежувати канали постачання в Росію критичних компонентів для виробництва ракет.

"Треба діяти усім разом. Суттєво посилювати санкції за терор. Суттєво обмежувати канали доставки в Росію критичних компонентів для виробництва ракет. Та відповідати рішучістю — саме рішучістю в постачанні Україні необхідної сучасної зброї, зокрема далекобійних ракет, щоб ми могли зняти цю терористичну загрозу, яку Росія створює проти наших людей, проти наших дітей", — розповів Зеленський.

Крім того, очільник держави пообіцяв, що винні у терорі українців понесуть покарання. Президент зауважив, що "ми можемо не лише завдати поразки державі-терористу, а й забезпечити перемогу справедливості".

Ракетний удар по Кривому Рогу 31 липня: що відомо

31 липня зранку у Кривому Розі пролунали вибухи. Росіяни випустили по місту дві ракети. У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що одна із них влучила у чотириповерхову будівлю навчального закладу, а інша — у багатоповерхівку. На місці працюють відповідні служби, які рятують людей, що опинились під завалами.

У Повітряних силах зазначили, що окупанти, ймовірно, використали для удару по Кривому Розі балістичне озброєння. Водночас наголосили, що тип ракет, якими завдають удари окупанти по території України, можна визначити остаточно лише тоді, коли будуть знайдені уламки. Тоді спеціалісти по двигунах встановлюють тип боєприпасу.

Нагадаємо, у Кривому Розі на Дніпропетровщині, внаслідок ракетного удару, який росіяни завдали зранку 31 липня загинула мама зі своєю неповнолітньою донькою. Матері було 45 років, а дівчинці — усього десять. Родичка загиблих розповіла, що вони мешкали на восьмому поверсі знищеного російською ракетою будинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 22:15