Фото: соцмережі

Кінець світу як ніколи близький: "годинник Судного дня" вказав на небезпеку для людства

Стрілка "годинника Судного дня" залишилася на рекордно близькій позначці до ядерного апокаліпсиса. Вчені-атомники, як і 2023 року, встановили стрілку на 90 секунд до півночі, яка символізує кінець світу.

Про це повідомляє Reuters. Як стверджує джерело, це рекордний рівень ядерної небезпеки за 75 років існування проекту.

Вчені визначають положення стрілки годинника, базуючись на екзистенціальних ризиках для Землі та її людей. У 2024 році це: небезпека застосування Росією ядерної зброї у війні проти України, бойові дії в Газі та погіршення кліматичних змін.

Як відомо, наприкінці травня 2023 року міністри оборони Росії та Білорусі домовилися про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території. Також країна-агресор передала білоруським військовим комплекси "Іскандер-М", здатні запускати ракети з ядерним зарядом.

Наприкінці грудня 2023 року диктатор Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь уже отримала всю ядерну зброю, яку обіцяла їй передати Росія.

Нагадаємо, у Білорусі заговорили про оновлення військової доктрини вперше за вісім років. Тепер у неї внесуть пункти про можливе застосування ядерної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 20:22