Фото: "Суспільне"

Кіпр анулював громадянство Коломойського, — ЗМІ

Уряд Кіпру позбавив громадянства восьми людей, зокрема, і українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомило видання Philenews.

Як наголосили журналісти, таке рішення влада Кіпру ухвалила ще 4 вересня. Так, країна відібрала громадянство у людей, які мають сумнівну репутацію та несуть ризики для іміджу держави. До цього списку потрапив і український бізнесмен Ігор Коломойський.

У виданні зауважили, що Коломойський отримав кіпрське громадянство у 2010 році через інвестиційну програму, але не зазначив у заявці на натуралізацію, що є фігурантом справи про ухилення від сплати податків у країні-агресорці Росії, відкритої ще у 2008 році.

"Коломойський мав сумнівну репутацію як до, так і після натуралізації, і його присутність на острові створює ризики для репутації Кіпру", — йдеться у повідомленні.

Окрім Коломойського, без громадянства Кіпру також залишилися: інвестор з Єгипту Мохамед Абдельрахман Мохамед Салем та його дружина та дитина, а також інвестор з РФ Максим Захарченка, його дружина та двоє дітей.

Як відомо, Коломойського підозрюють у декількох справах. Зокрема, він міг незаконно заволодіти 9,2 мільярда гривень. Нацполіція також підозрює його у замовленні вбивства адвоката, який відмовився від співпраці. У зв'язку з цим Коломойському обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1,9 мільярда гривень.

Нагадаємо, що на початку серпня Бюро економічної безпеки змінило підозру Ігорю Коломойському. Раніше йому інкримінували привласнення майна, незаконні дії з банківськими документами, відмивання. Додалася ще одна стаття Кримінального кодексу України — службове підроблення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 12:57