Ігор Коломойський. Джерело: "Ґрати"

Коломойському додали ще одну статтю у кримінальній справі: про що йдеться

Бюро економічної безпеки (БЕБ) змінило підозру Ігорю Коломойському. Раніше йому інкримінували привласнення майна, незаконні дії з банківськими документами, відмивання. Додалася ще одна стаття Кримінального кодексу України — службове підроблення.

Про це повідомила прес-служба БЕБ. Там уточнили, що йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час невнесення Коломойським 5,8 мільярда гривень у касу банку, а також заволодіння понад 5,3 мільярда гривень, які надалі йому вдалося легалізувати.

У тексті нового документа зазначається, що частину безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей сформовано за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема, це понад два мільярди гривень.

Також у Бюро економічної безпеки додали, що детективи довели факт організації заволодіння Коломойським понад 3,3 мільярда гривень "Укрнафти" й учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Зокрема, Бюро встановило, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства, уклавши фіктивні договори щодо робіт, які фактично не виконувалися.

Нагадаємо, в червні з’явилася інформація, що українського олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у замовному вбивстві адвоката зятя другого президента Леоніда Кучми Віктора Пінчука. Це трапилося 2003 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2024 20:35