Ігор Коломойський. Джерело: "Ґрати"

Коломойського підозрюють у замовному вбивстві адвоката зятя Кучми, — ЗМІ

Українського олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у замовному вбивстві адвоката зятя другого президента Леоніда Кучми Віктора Пінчука. Це трапилося у 2003 році.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на матеріали суду.

За матеріалами судової справи, Ігор Коломойський у 2003 році через свого охоронця залучив до вбивства адвоката членів однієї з банд. Організувати вбивство олігарх доручив своєму особистому охоронцю, який був знайомий із членами потрібної банди та обізнаний з їхньою злочинною діяльністю.

Як відбувалося замовне вбивство

Члени банди почали стежити за адвокатом, проте влітку 2003 року підозрювані помилились із жертвою та побили не ту людину, яку "замовив" Ігор Коломойський. Для нападу фігуранти використали слюсарний молоток та обріз металевої труби. Потерпілий отримав тілесні ушкодження, небезпечні для його життя.

Згодом члени банди дізнались, що вони побили не ту людину і почали стежити за потенційною жертвою. У липні 2003 року в Криму злочинці намагалися вбити адвоката, якого, імовірно, "замовив" Коломойський, проте не завершили цей злочин. Частину підозрюваних затримали правоохоронці, інші учасники переховувалися від слідства.

За даними видання, згодом один із підозрюваних звернувся до свого знайомого в Миколаєві та попросив його заховати на певний час, пояснивши це тим, що має великі проблеми, які пов'язані з тим, що "у місті Феодосія АР Крим його хлопці влаштували різанину з адвокатом Віктора Пінчука".

Скріншот судової справи

Скріншот судової справи Коломойського. Джерело: "Українські новини"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ігор Коломойський перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року без права на заставу. Його підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, директора українсько-американської Консалтингової компанії "Фарго". Це відбувалося ще 2003 року в Феодосії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 15:29