Павло Кириленко. Джерело: Донецька ОВА

Кириленка призначили новим головою Антимонопольного комітету

Новим очільником Антимонопольного комітету України став Павло Кириленко. Дотепер він обіймав посаду голови Донецької обласної військової адміністрації.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк, рішення підтримали 250 парламентарів України.

Голосування за Кириленка

Фото: Telegram-канал Ярослава Железняка

Учора — у вівторок, 5-го вересня, — нардепи проголосували за відставку попереднього голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської. Вона очолить Фонд державного майна замість Рустема Умєрова.

Що відомо про Павла Кириленка

Павло Кириленко — підполковник юстиції. Він закінчив Юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство". З 2008 року працював у прокуратурах Донецької області, Криму та Генпрокуратурі.

2017 року Кириленка призначили військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України, де він працював два роки. 2019 року він став головою Донецької обласної державної адміністрації.

Кириленко родом із Донецької області, з окупованої з 2014 року Макіївки. Востаннє він був у нині окупованому Донецьку в червні 2014 року. Частина його родини залишилася в окупації. Він розповідав, що не контактує з цими родичами.

Нагадаємо, що у вівторок, 5 вересня, президент України Володимир Зеленський звільнив голову Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка. Відповідний указ опублікував сайт президента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 14:36