Китай - ЄС: торговельні перспективи

24 БЕРЕЗНЯ 2019 23:29

Голова КНР Сі Цзіньпін і президент Франції Еммануель Макрон провели в неділю зустріч у французькому курортному містечку Больє-сюр-Мер, куди Сі Цзіньпін прибув з Монако.

Очікується, що в понеділок лідери підпишуть ряд важливих економічних контрактів, а потім відправляться в Париж, де зустрінуться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє Euro News.

Покладаючи серйозні надії на китайсько-французьке співробітництво, газета «Фігаро» надрукувала велику статтю під заголовком «Обидві країни доб'ються великих успіхів в майбутньому».

Днем раніше Італія і Китай підписали меморандум про співпрацю за проектом «Один пояс і один шлях». З цього приводу в Римі пройшла урочиста церемонія в присутності прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте і голови КНР Сі Цзіньпіна.

Італія стає першою країною «великої сімки», що увійшла в глобальну транспортну інфраструктуру, про створення якої китайський лідер оголосив шість років тому.

Євросоюз - найбільший торговий партнер Китаю, але в ЄС багато хто висловлює стурбованість недобросовісною конкуренцією з боку китайських компаній, які отримують фінансову підтримку уряду.

Торговельні взаємини з Китаєм стали, поряд з «Брексітом», головною темою саміту Євросоюзу, що відбувся в п'ятницю в Брюсселі.

Економіка, 24.03.2019 23:29