Китай заявив, що посилки можуть поширювати коронавірус

19 СІЧНЯ 2022 16:11

Посилки, відправлені з-за кордону, можуть поширювати Omicron в Пекіні та інших місцях, незважаючи на сумніви закордонних експертів у галузі охорони здоров'я, що вірус може передаватися через упаковку.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на The Associated Press.

Державне поштове бюро Китаю заявило, що воно наказало вжити суворіших заходів для вентиляції та дезінфекції місць, де обробляються відправлення, відправлені поштою з-за кордону. Поштові працівники повинні носити захисне спорядження, робити щеплення ще раз і регулярно проходити тестування, йдеться на сайті відомства. Міжнародні посилки мають бути ізольовані, очищені та витримані протягом періоду очікування, щоб переконатися, що вони вільні від вірусу, наголошується у повідомленні.

Експерти в галузі глобальної охорони здоров'я кажуть, що коронавірус здебільшого поширюється повітряно-краплинним шляхом, коли інфіковані люди дихають, розмовляють, кашляють та чхають.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що коронавіруси "потребують живої тварини або людини-господаря, щоб розмножуватися і виживати, і не можуть розмножуватися на поверхні харчових упаковок".

Проте Китай неодноразово наголошував на тому, що він називає небезпекою зараження від упаковки, незважаючи на те, що на таких предметах виявляються лише сліди кількості вірусу, і посилив тестування заморожених продуктів та інших предметів, що доставляються з-за кордону.

Газета Комуністичної партії Global Times процитувала Пекінський центр з контролю за захворюваннями та вірусологів, які пов'язують нещодавні інфекції з посилками з-за кордону. У вівторок стало відомо, що слідчі виявили, що люди, які нещодавно заразилися, забирали посилки, відправлені поштою з Канади та США.

Газета повідомила, що ще одна людина в південному технологічному центрі Шеньчженя, яка мала позитивний результат на Omicron, обробляла посилки, відправлені з Північної Америки.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Ізраїль відмовився від локдаунів

Світ, 19.01.2022 16:11