Скрін з відео. Джерело: Facebook Олега Ніколенка

Китайська "оперна співачка" виконала "Катюшу" в Маріуполі: МЗС України вимагає пояснень

Китайська "оперна співачка" Ван-Фан виконала пісню "Катюша" на руїнах драматичного театру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав це прикладом повної моральної деградації.

"Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями", — наголосив він.

Тож, за словами речника МЗС, Україна, поважаючи територіальну цілісність Китаю, очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста.

МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх цих китайських "гастролерів".

Як відомо, Китай не засудив Росію через повномасштабне вторгнення до України.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін незабаром проведе зустріч з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Очільник Кремля назвав китайського колегу "своїм другом".

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що у Російській Федерації залишилися лише одиниці тих, хто підтримує війну в Україні. Російська влада усвідомлює, що агресія зазнала краху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 11:24