Китайський тритонний вантажний безпілотний літак AT200 здійснив перший політ

29 ЖОВТНЯ 2017 18:15

Прототип вантажного безпілотного літака AT200 розроблений співробітниками Інституту технічної теплофізики при Академії наук Китаю на основі новозеландського літака P750XL. Конструкцію допрацювали спільно з фахівцями з ряду інших компаній і наукових організацій. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Xinhuanet.

Результатом став безпілотний літальний апарат з максимальною злітною масою в 3,4 тонни. В ході тестування апарат піднявся в небо після 200 метрів розгону і вчинив перший політ тривалістю в 26 хвилин.

Співробітники інституту, що займалися розробкою, пояснили, що на даний момент AT200 - один з найважчих цивільних вантажних безпілотників у світі, здатний нести на борту до півтора тонн корисного навантаження.

Максимальна швидкість безпілотника складає 313 кілометрів на годину, при цьому він здатний пролетіти близько двох тисяч кілометрів на висоті до шести кілометрів.

Завдання нового безпілотного літака - забезпечення провізією і необхідними промисловими товарами людей, що живуть у важкодоступних районах і морських акваторіях.

На думку фахівців, такі апарати дозволять істотно заощадити гроші перевізникам, а заразом і збільшать частоту рейсів.

Вартість і дата запуску безпілотника в серію доки не називаються - до цього літак планують допрацювати, поліпшити його аеродинаміку, місткість і конструкцію.

Технології, 29.10.2017 18:15