Фото: скріншот

Кликала на допомогу із вікна: історія дівчини, яка вижила під час ракетного удару в Дніпрі (відео)

Мешканка багатоповерхівки у Дніпрі, куди 14 січня поцілила ворожа ракета, розповіла, як дивом врятувалася під час вибуху. Вижити допомогло лише те, що у той момент вона з батьком була на кухні.

Про це повідомляє Telegram-канал "Днепро Сейчас", пише TrueUA.

За словами Катерини, того дня вона саме повернулася з роботи додому. На момент вибуху дівчина разом із батьком перебувала на кухні — це єдина кімната, яка вціліла під час вибуху. Це і врятувало їм життя. Мами дівчини у момент вибуху вдома не було, вона приїхала одразу після трагедії.

"У мене почався ступор, я не знала, що робити. Потім почала плакати, кричати. Я спочатку не зрозуміла, що це вибух, до мене потім дійшло це. Я не знала, чи бігти, чи залишатися у під'їзді, чи можна вийти. Ми (разом з татом — ред.) двері намагалися ногою вибити. Вибиваємо їх, а там просто завалило все", — розповіла Катерина.

Дівчина пригадує, що після того, як пролунав вибух і вже стало зрозуміло, що сталося, її батько почав збирати речі, а вона — кричати з вікна на сьомому поверсі, щоб помітили рятувальники.

"Що мене знайшли, допомогло те, що я кричала з вікна. Всі чули, казали: зараз, зараз. Потім мої родичі теж почали казати, і потім вже з балкона нам сказали, що зараз витягнуть. У мене були тільки невеликі порізи ноги, там було скло маленьке, і трішки в голові було. Я навіть не відчула цього, коли був вибух. Пізніше зрозуміла, що в мене кров", — розповіла дівчина.

Нагадаємо, російські загарбники вдень 14 січня вдарили ракетою по житловому будинку у Дніпрі.

Від ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі загинула пара переселенців із Нікополя. Їхнім дітям вдалося вижити.

17 січня, у Дніпрі завершили пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару. Внаслідок вибуху загинулого 44 людини, із яких 5 дітей. Водночас травмовано 79 мешканців, серед яких 16 неповнолітніх. Службовцям вдалося врятувати 39 осіб, зокрема 6 дітей.

Події, 17.01.2023 14:50