Клімкін прокоментував замах на Скрипаля: Захід повинен переглянути свої відносини із РФ

15 БЕРЕЗНЯ 2018 11:49

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що міжнародна спільнота повинна відреагувати на отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки в Великобританії, аби Захід суттєво переглянув свої відносини із Росією, передає TrueUA  

Глава МЗС зазначив, що резонансний замах на Скрипаля схожий на «той самий тривожний дзвінок», який має пробудити Захід та змусити його ужити необхідних заходів, аби Росія відчула наслідки своїх агресивних дій.   

«Однією з перших цілей повинен стати Чемпіонат світу з футболу, який має відбутися наступного літа. Росія не заслуговує на те, щоб приймати у себе такий престижний турнір. В ідеалі я хотів би, щоб Росію позбавили права проведення цього заходу», - йдеться у заяві Клімкіна, опублікованій на сайті міністерства.   

Крім того, чиновник наголосив на тому, що уряд України уважно стежить за ситуацією, обговорює її з вищими урядовцями Великобританії.   

«Відповідно я запевнив британських друзів у нашій повній підтримці і готовності приєднатися до них у забезпеченні найрішучішої реакції світової спільноти, відданої нормам міжнародного права. Кремль не поважає міжнародних кордонів та права, немає таких меж, які б він не переступив...», - додав глава МЗС.   

Нагадаємо, що 4 березня російського перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння. Відомо, що їм стало погано у торговому центрі Солсбері. Крім того, через певний час був госпіталізований поліцейський Нік Бейлі, який відвідав будинок Скрипаля.   

В свою чергу, Британія заявила, що чекає реакції Росії на цю подію протягом 24 годин, проте по закінченню доби, Лондон так і не отримав відповіді. 

 

Політика, 15.03.2018 11:49