Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

КНДР відправила до Росії ще 1500 солдат, — Reuters

Північна Корея відправила до Росії ще 1500 своїх солдатів. Відтак, наразі загальна чисельність військ КНДР, які перебувають на території країни-агресорки, вже досягла 3000.

Про це пише Reuters, посилаючись на дані розвідки Південної Кореї.

У виданні наголосили, що Пхеньян пообіцяв надати Москві загалом близько 10 000 військових, розгортання яких, як очікується, завершиться до грудня.

"Ознаки навчання військ у Північній Кореї помітили у вересні та жовтні. Схоже, що війська зараз розосереджені по кількох навчальних закладах у Росії та адаптуються до місцевого середовища", — сказала член парламентського комітету з розвідки Пак Сун Вон.

Водночас ще один депутат комітету Лі Сон Гвен, посилаючись на дані розвідки, підтвердив, що РФ набрала "велику кількість" перекладачів для північнокорейських солдатів. До того ж одночасно їх ще й навчають користуватися безпілотниками.

"Російські інструктори оцінюють, що північнокорейські військові володіють чудовими фізичними даними і моральним духом, але їм не вистачає розуміння сучасних методів ведення війни, таких як атаки безпілотників. Тому, якщо їх відправити на передову, може бути багато жертв", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Водночас Буданов зазначав, що перші північнокорейські війська прибудуть до російської Курської області вже 23 жовтня, аби допомогти захистити її від вторгнення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 13:59