Фото: Офіс президента

Відряджання військ КНДР на війну в Україну: Рютте зробив важливу заяву

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте заявив, що, у тому випадку, якщо Північна Корея направить свої війська на війну проти України, це призведе до значної ескалації конфлікту.

Про це він написав у своєму дописі у соцмережі Х.

"Якщо Північна Корея надішле війська в Україну, щоб воювати на боці Росії, це призведе до значної ескалації конфлікту", — заявив Рютте.

Він зауважив, що обговорив це питання із  президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем. Крім того, під час розмови лідери також обговорили тісне партнерство НАТО з Сеулом, співпрацю у сфері оборони та промисловості, а також взаємопов'язаній безпеці Євроатлантичного та Індо-Тихоокеанського регіонів.

Зауважимо, раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові Північної Кореї.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов інформував, що приблизно 11 тисяч північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 північнокорейських військових відправлять до Курської області Російської Федерації.

Водночас, як заявив дипломат постійного представництва КНДР в ООН, всі звинувачення у відряджанні військ КНДР на фронт в Україну, є "безпідставними" та "стереотипними". Він запевняє, що мета таких заяв у бік КНДР — очорнення іміджу країни у світі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 07:59