На фото: Марк Рютте. Джерело: Офіс президента

Коли Україна вступить в НАТО: генсек Рютте зробив гучну заяву

Україна зрештою стане членом Північноатлантичного альянсу. Ймовірно, вона буде наступною на черзі до НАТО, до якого зараз входить 32 держави.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, пише Bloomberg. За словами посадовця, вступ України до НАТО — лише питання часу.

"Україна в майбутньому стане членом НАТО, ми це вирішили у Вашингтоні. Питання в термінах", — заявив Рютте.

На його думку, Україна незабаром приєднається до Альянсу. При цьому посадовець не виключив, що вперед Києва може "вискочити" якась інша країна. Наразі союзники зосереджені на зусиллях, які "прокладають міст до членства України в Альянсі".

"Тож, якщо є конкретне питання "Коли?", я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Проте ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО", — додав Рютте, коментуючи конкретні терміни вступу України до НАТО.

Також він зауважив, що президент Володимир Зеленський може розраховувати на постійну підтримку НАТО, щоб поставити свою країну у сильну позицію перед потенційними переговорами з Росією щодо припинення війни.

Видання додає, що Зеленський представив План перемоги парламенту в Києві, виклавши свої умови для потенційного припинення вторгнення Росії. Він підтвердив свою відмову від прийняття територіальних поступок або вступити в процес, який призведе до замороженого конфлікту. Як відомо, перший пункт цього плану — це безумовне запрошення України вступити до Північноатлантичного альянсу. 

Нагадаємо, у четвер, 17 жовтня, Зеленський вирушив до Брюсселю, щоб представити союзникам український План перемоги. У лідера країни також запланована в Бельгії низка важливих зустрічей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 11:39