Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський їде в Брюссель, щоб представити союзникам План перемоги (відео)

Президент Володимир Зеленський 16 жовтня їде в Брюссель, щоб представити союзникам український План перемоги. У лідера країни також запланована в Бельгії низка важливих зустрічей.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За словами Зеленського, у Брюсселі буде спеціальне засідання Європейської ради на рівні лідерів. 

"Я представлю План перемоги — наш інструмент примусу Росії до миру. Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції. Нам треба завершити цю війну справедливо", — сказав український лідер.

Зеленський висловив подяку президенту Євроради Шарлю Мішелю за запрошення для України взяти участь у засіданні. Президент також анонсував зустрічі у Європарламенті з президенткою Робертою Мецолою та головами політичних груп у Європарламенті. 

"Буде зустріч із Марком Рютте, генсеком НАТО. А також ми готуємося до засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони. Головне — більше захисту для України зараз, перед зимою", — додав президент України.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Варто зазначити, що 16 жовтня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським, під час якої оголосив про надання нового пакету військової допомоги.

Раніше стало відомо, що Білий дім обговорює з українською владою План перемоги, що був ініційований українським лідером Володимиром Зеленським. Також ведеться робота у напрямку "інших заходів" в контексті допомоги США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 09:38