Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

Коли Роберт Фіцо зможе повернутись до роботи після замаху: заява словацького уряду

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо поступово наближається до того, щоб виконувати роботу глави уряду з повною віддачею. Раніше на політика був здійснений замах.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк, пише портал Aktuality.

"Не можна сказати, що все пішло за планом", — відповів Каліняк на питання про одужання прем'єр-міністра Фіцо після замаху. Він додав, що після травневого теракту у глави уряду будуть незворотні наслідки щодо діяльності опорно-рухового апарату.

Віце-прем'єр та міністр оборони заявив, що стан здоров'я очільника словацького уряду близький до того, щоб він міг "виконувати свою роботу на повну силу". Калиняк також повідомив, що стан Фіцо покращився настільки, що він міг брати активну участь у підготовці до саміту лідерів Євросоюзу.

За словами Каліняка, прем'єр має постати перед громадськістю найближчими днями. Проте він не уточнив, чи це буде особисто, чи через соціальні мережі. Востаннє прем'єр-міністр Фіцо виступав перед громадськістю на початку червня.

Раніше директорка лікарні в Банській Бистриці Міріам Лапунікова розповідала, що прем'єр-міністр Словаччини побажав залишитися під наглядом лікарів доти, доки стан його здоров'я не покращиться для переведення на домашнє лікування.

Як відомо, замах на Роберто Фіцо скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду в Гандлові. Після інциденту виникали сумніви, чи виживе поранений політик. Нападник, яким виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, на допиті стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою стрілець не погоджується, серед іншого, й у питанні російсько-української війни.

Нагадаємо, раніше заступник словацького прем'єр-міністра, міністр оборони Роберт Каліняк заявив, що одужання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо від вогнепальних поранень у живіт відбувається в правильному напрямку. Але воно триватиме "надзвичайно довго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.07.2024 07:01