Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

Фіцо несподівано виписали з лікарні: прем’єр Словаччини, який пережив замах, уже в своїй квартирі в Братиславі

У четвер, 30 травня, ввечері Роберта Фіцо перевезли з лікарні в Банській Бистриці до його квартири в Братиславі. Як відомо, в середині травня прем’єр Словаччини зазнав замаху, існувала загроза його життю, він переніс декілька операцій.

Про це повідомили словацькі медіа. Інформацію про перевезення Фіцо до Братислави підтвердив також телеканал TA3, журналісти якого послалися на розповідь директорки лікарні в Банській Бистриці Міріам Лапунікової.

За свідченнями медійників, близько 19:30 за місцевим часом до лікарні імені Рузвельта в Банській Бистриці під'їхали поліцейська машина та чорний урядовий лімузин.

Журналісти з’ясували, що Фіцо вже перебуває у своїй квартирі у Братиславі, а неподалік неї вдень у четвер приїхали декілька поліцейських і охоронців.

Раніше Міріам Лапунікова розповідала, що прем'єр-міністр Словаччини побажав залишитися під наглядом лікарів доти, доки стан його здоров'я не покращиться для переведення на домашнє лікування.

Як відомо, замах на Роберто Фіцо скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду в Гандлові. Після інциденту виникали сумніви, чи виживе поранений політик. Нападник, яким виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, на допиті стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою стрілець не погоджується, серед іншого, й у питанні російсько-української війни.

Нагадаємо, вчора заступник словацького прем'єр-міністра, міністр оборони Роберт Каліняк заявив, що одужання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо від вогнепальних поранень у живіт відбувається в правильному напрямку. Але воно триватиме "надзвичайно довго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.05.2024 23:35