Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

"Це триватиме надзвичайно довго": у Словаччині розповіли про стан прем’єра Фіцо

Одужання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо від вогнепальних поранень у живіт відбувається в правильному напрямку. Але воно триватиме "надзвичайно довго".

Про це заявив заступник словацького прем'єр-міністра, міністр оборони Роберт Каліняк. Його слова наводить агенція AFP.

Фіцо досі перебуває в лікарні в Банській Бистриці після того, як 15 травня в нього декілька разів вистрілили після виїзного засідання кабінету міністрів у Гандловій на території центральної Словаччини.

"Одужання прем'єр-міністра нарешті на правильному шляху. Це одужання буде надзвичайно довгим, оскільки його травми дуже серйозні", — оголосив журналістам Роберт Каліняк.

Він додав, що прем'єр-міністр Словаччини вже може самостійно приймати їжу.

Своєю чергою радник словацького уряду Ерік Каліняк, який був присутній під час стрілянини, сказав журналістам, що кулі вразили тонку кишку Фіцо.

"Її прострелено наскрізь п'ять разів, але лікарі зробили диво", — зауважив він.

Прем'єр-міністр Словаччини переніс дві кількагодинні операції в лікарні Банської Бистриці, яка оцінила його стан як задовільний.

Як відомо, нападником на Фіцо виявився 71-річний Юрай Цинтула. На допиті він стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю, аби він не зміг далі проводити політику, з якою Цинтула незгодний, зокрема й у питанні російсько-української війни".

Нагадаємо, декілька днів тому в лікарні імені Рузвельта в місті Банська-Бистриця розповідали, що стан здоров'я прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, на якому 15 травня здійснено замах, наразі покращився.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.05.2024 20:38