Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

Замах на Фіцо: лікарі розповіли про стан здоров’я прем'єра Словаччини

Стан здоров'я прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, на якому 15 травня було здійснено замах, наразі покращився.

Про це заявили в лікарні імені Рузвельта в місті Банська-Бистриця, передає "Європейська правда".

"Після засідання консиліуму команда присутніх лікарів підтвердила суб'єктивне поліпшення стану здоров'я прем'єр-міністра", — зазначили в лікарні.

Лікарі зауважили, що стан здоров'я прем'єр-міністра відповідає прогнозу, який був встановлений медичним консиліумом.

До того ж у понеділок, 27 травня, прем'єр Словаччини пройде нові обстеження. 

Що відомо про замах на Роберта Фіцо

У словацькому місті Гандлова 15 травня було поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападником на прем'єр-міністра Словаччини став 71-річний письменник Юрай Цинтула, який, імовірно зробив кілька пострілів у Фіцо.

Цинтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього й інших людей, які зібралися на площі після засідання уряду, щоби потиснути руки, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Згодом Цинтула розкрив мотиви свого вчинку. Він заявив, що не згоден із політикою уряду. Самого Фіцо прооперували в лікарні, його стан — стабільно важкий.

Нагадаємо, що російські пропагандисти поширили фейкову інформацію про те, що до замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо нібито причетна біженка з України.

Також стало відомо, що письменник Юрай Цинтула, який здійснив замах на главу словацького уряду Роберта Фіцо, мав спільників. Раніше його підозрювали у самостійній організації вбивства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.05.2024 15:38