Фото: Вікіпедія

Коли розпочнеться навчання українських військових на танках Abrams: заява Пентагона

Українські військовослужбовці вже скоро розпочнуть навчання на американських танках Abrams M1A1. Наші партнери все ще працюють над закупівлею обладнання.

Про це розповів високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, пише Twitter CNN.

"Навчання на Abrams ще не почалося. Ми все ще працюємо над закупівлею обладнання, тому ми ще не почали навчання, але я очікую, що це станеться відносно скоро", — заявив чиновник.

За його словами, США підготували вже понад сім тисяч українських військових з початку російського вторгнення.

Що відомо про танки Abrams

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума підтримки нашої держави становить 2,6 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2023 22:33