Фото: Pixabay

Коли українцям чекати пікову захворюваність на COVID-19 — відповідь МОЗ

За прогнозом головного державного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Кузіна пік захворюваності на COVID-19 в Україні припадає на середину грудня. Упродовж січня 2024 року фіксація COVID-19 поступово знижуватиметься.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Зазначається, що від початку епідемічного підйому в Україні сумарно захворіло вже 1,3 мільйона громадян на грип, ГРВІ та коронавірус. А вже в середині грудня спалах захворювання на COVID-19, за прогнозами, досягне найвищих показників.

"Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше", — заявив Ігор Кузін.

За словами головного державного санлікаря, починаючи від січня 2024 року в Україні вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2.

Він запевнив, що спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги.

Раніше ми писали про те, що ревакцинацію від коронавірусу і щеплення від грипу краще робити разом, ніж окремо. Про це свідчать результати дослідження, представленого на щорічному саміті з питань вакцинації в американському Бостоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.12.2023 16:34