Фото: dev.ua

Коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного: пояснення Міноборони

Міністерство оборони України має намір запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі 2024 року.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі національного телемарафону.

"Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий", — розповіла вона.

Посадовиця наголосила, що в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації.

"Буде надано період, щоб військовозобов’язаний ці дані актуалізував, надав останні правдиві дані. І далі вже ТЦК будуть використовувати їх у своїй щоденній роботі", — наголосила заступниця міністра.

Також Чорногоренко зазначила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО.

"Він розміщений на території України. Це важливо зазначити й сказати, що цей реєстр буде знаходиться на території України. Він вже розгорнутий, вже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації", — сказала вона.

Посадовиця наголосила, що вже проведено верифікацію в реєстрі "Оберіг".

"Ми верифікували дані й трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була наявна в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаних прибути в ТЦК", — зазначила Чорногоренко.

Водночас Чорногоренко не відповіла, чи вручатимуть через електронний кабінет військовозобов’язаного повістки. За її словами, це "буде розглядатися в рамках так званого "мобілізаційного" закону".

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством цифрової трансформації спростили проходження військово-лікарської комісії для поранених бійців. Відтепер всі необхідні документи для ВЛК можна надіслати в електронній формі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 14:55