Фото: Офіс президента України

Коли завершиться війна в Україні: Зеленський озвучив власні очікування

Президент України Володимир Зеленський очікує перемоги України у війні з Росією до наступного саміту НАТО, який має відбутися у США в середині 2024 року.

Про це він розповів на прес-конференції за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі. На запитання журналіста про те, чого він очікує до саміту наступного року, президент відповів: "Це правда, ми віримо в перемогу".

"Ми віримо, що наступний дуже важливий крок для України буде на наступному саміті НАТО — символічно, все ж таки 75 років Альянсу — у Вашингтоні. Мені здається, нам треба багато працювати й готуватися до цього саміту", — сказав він.

Зеленський додав, що перемога — це головне та єдине його бажання, і "з перемогою точно прийде членство в НАТО".

"І точно все всім зрозуміло: ми вже маємо абсолютну єдність, що Україна буде членом Європейського Союзу. Це абсолютно справедливо: Україна виборювала таке недалеке майбутнє для себе – бути рівноправним членом ЄС, безпекового альянсу і незалежною державою", — підсумував він.

Нагадаємо, під час саміту НАТО президент США Джо Байден повідомив, що українська армія для стрімкого просування потребує великої кількості боєприпасів. Відомо, що 11 липня Франція та Норвегія анонсували нові потужні пакети допомоги Україні. Зокрема, Париж надасть далекобійні ракети, а Осло збільшить розмір своєї військової підтримки.

Також 12 липня Велика Британія виділила Україні новий потужний пакет допомоги. Новий транш військової підтримки Сполучене Королівство надасть спільно із країнами "Великої сімки". Сполучене Королівство та члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і транспорт для матеріально-технічного забезпечення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 05:26