Фото: parlament.ua

Коли Зеленський підпише новий закон про мобілізацію: прогноз Корнієнка

Впродовж наступних двох тижнів президент Володимир Зеленський підпише новий закон про мобілізацію.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону.

"Я думаю, що з понеділка спікер зможе його підписати, направити на підпис президенту. У президента буде два тижні, і я думаю, він затягувати не буде", — сказав Корнієнко.

Водночас нардеп наголосив, що Офісу президента знадобиться певний час, щоб провести експертизу закону на відповідність до Конституції, після чого Зеленський підпише його.

"Оптимістично, за наступні два тижні його буде опубліковано і він набуде чинності, а далі потрібно відраховувати певні строки, тому що частина норм одразу діє, а деякі — за місяць", — пояснив віцеспікер.

Корнієнко також порадив військовозобов'язаним дочекатися набуття чинності документом і "не бігти" до ТЦК заздалегідь виконувати вимоги законопроекту.

"Уся інфраструктура може бути не готова ще технічно, наприклад, кабінети, і так далі. Думаю, це швидко зараз робитиметься", — додав він.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада в цілому прийняла законопроект про мобілізацію. Документ підтримали 283 народних депутати.

Водночас поправка, в якій була норма виключення з документу можливість демобілізації військових через 36 місяців, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону. "Проти" проголосував 21 парламентар, ще 15 — утрималися, 82 — не голосували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2024 12:06