Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Скріншот

Коли ЗСУ можуть змінити тактику ведення війни: відповідь президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може змінити тактику ведення війни лише після того, як буде враховано результати контрнаступу Збройних сил України. 

Під час прес-конференції за підсумками 2023 року гарант зауважив, що наша держава не змінить стратегію, спрямовану на звільнення всіх окупованих територій, і не відмовиться від повернення до кордонів, які були встановлені на момент проголошення незалежності.

"Стратегія не може бути зміненою, згідно з нашою конституцією. Це — всі наші території. Що стосується тактики  може бути змінена тактика після того, як буде враховано результати наших дій на півдні України в 2023 році. До кінця року ми отримаємо розуміння… Наші наступні плани, наступні кроки — вибачте, залишаться поки що тільки з нами", — додав Зеленський.

Зауважимо, український гарант також наголосив, що ніхто не знає, чи закінчиться війна у 2024 році, і партнери також. Також він зазначав, що Росія не досягла жодної перемоги на полі бою за 2023 рік попри те, що Україна досі не контролює небо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський висловив переконання, що війна з Росією завершиться лише перемогою України. Іншого варіанту і бути не може. На запитання журналіста, чи може Україна поступово дійти до програшу у війні, очільник держави відповів тверде "Ні!". Водночас президент зауважив, що на початку війни наша держава була у значно складнішій ситуації та все одно вистояла у боротьбі із ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.12.2023 19:39