Винищувач Су-34. Фото: "Вікіпедія"

Командувач Повітряних сил показав кадри падіння збитого російського Су-34 (відео)

У п'ятницю, 1 березня, Сили оборони України знищили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34. Втрат ворог зазнав на Маріупольському напрямку.

Про це повідомив Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Посадовець зазначив, що подія сталася на Маріупольському напрямку 1 березня близько 09:00. Також командувач подякував усім за роботу та закликав вірити Повітряним Силам ЗСУ.

"Не завжди вдається порадувати вас такими відео, адже Повітряні Сили ведуть бойову роботу на великих дистанціях", — зауважив Олещук.

Крім того, у власному Telegram-каналі Олещук опублікував відео, на якому зафіксовано момент збиття ворожого винищувача.

Що відомо про Су-34

Російський всепогодний, двомісний винищувач-бомбардувальник. Су-34 сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей. Літак має практично необмежену дальність польоту при використанні дозаправлення у повітрі. Без нього і без застосування додаткових підвісних паливних баків він пролітає більш як чотири тисячі кілометрів. Його вартість сягає 33—50 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що на Запорізькому напрямку війська країни-агресорки знизили свою бойову активність. Ймовірно, ворог готується до нових наступальних дій.

Також повідомлялось, що на Авдіївському напрямку Збройні сили України розгромили "елітну" російську штурмову групу 15-ї окремої гвардійської бригади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 15:38