Фото: Telegram-канал командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука

Командувач Повітряних сил показав військового, який на Одещині збив "Шахед" із кулемета

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук показав фото військового, який із кулемета великого калібру Дегтярьова-Шпагіна знищив "Шахед" на Одещині.

Відповідний допис посадовець опублікував у своєму Telegram-каналі.

За його словами, військовий служить у радіотехнічній бригаді Повітряних Сил імені Богдана Хмельницького. Він — солдат, механік взводу матеріального забезпечення, але регулярно залучається до розрахунків мобільних вогневих груп.

Командувач зазначає, що ліквідувати оновлений ворожий безпілотник Shahed-136 із кулемета ДШК вдалося на Одещині у ніч проти 14 грудня 2023 року.

"Збив його не тому, що перефарбували, а тому, що російський!" — наголошує генерал-лейтенант.

На Одещині український військовий збив оновлений Shahed з кулемета

Фото: Telegram-канал командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука

Нагадаємо, 14 грудня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131 та зенітними керованими ракетами С-300. Основним напрямком удару безпілотників стала саме Одещина. Пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків: Балаклава, Чауда — Крим та Приморсько-Ахтарськ — РФ. Загалом у повітряному просторі України було зафіксовано 42 ворожих дронів.

Додамо, увечері 13 грудня в Одесі прогриміли вибухи під час повітряної тривоги. Перед вибухами Повітряні сили ЗСУ попередили про групу "шахедів", яка рухалася в напрямку міста. Згодом стало відомо, що внаслідок ворожої атаки дронами у регіоні виникло загоряння легкового автомобіля та господарчої споруди. 11 поруч розташованих будівель зазнали пошкоджень. Поранення отримали 11 місцевих мешканців, з них троє — діти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 15:03