Фото: aa.com.tr

Конфлікт між Пригожиним і Шойгу: "вагнерівці" залишились без зброї та боєприпасів

В Російській Федерації збільшується напруженість у відносинах між керівником ПВК "Вагнера" та міністром оборони Сергієм Шойгу. Російські військові припинили постачання зброї та боєприпасів найманцям ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє Sky News.

За інформацією джерела, російські військові припинили постачання зброї та боєприпасів воєнізованому угрупованню "Вагнера" на тлі напруженості у відносинах із її лідером.

Найманець, оточений тілами, сказав, що група втрачає "сотні товаришів" щодня у відео, розміщеному в Gray Zone, акаунті Telegram, який, як вважається, пов'язаний із Вагнером.

Відзначимо, що "Вагнер" — це група найманців, яка відправила близько 50 тисяч найманців воювати за Росії в Україні на чолі з Євгеном Пригожиним.

Згідно з аналізом, проведеним Інститутом вивчення війни, він, схоже, проводить інформаційну кампанію проти Міністерства оборони Росії після того, як останні тижні був відсторонений від участі в ній.

Вплив пана Пригожина зменшився після того, як Володимир Путін знизив на посаді або прибрав своїх союзників із традиційної структури військового командування, а Міноборони Росії, ймовірно, заборонило "Вагнеру" продовжувати вербування ув'язнених.

За словами ISW, без засуджених його оперативні можливості були обмежені, і пан Пригожин, схоже, намагається звинуватити Міноборони Росії у відсутності прогресу на передовій.

Нагадаємо, армії Російської Федерації не вдається просунутись у районі міста Вугледар Донецької області. У ворога немає ресурсів для проведення масштабних штурмових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 15:50