Футболісти збірної Іспанії з Кубком Європи. Джерело: УЄФА

"Королі Європи": футбольна збірна Іспанії стала найсильнішою на континенті (фото, відео)

Збірна Іспанії вчетверте в історії стала чемпіоном Європи з футболу. У фінальному матчі Євро-2024 іспанці переграли збірну Англії — 2:1. І такий підсумок турніру фахівці назвали закономірним.

Іспанці перед фіналом Євро-2024 під егідою УЄФА виграли всі шість матчів турніру та загалом забили 13 голів — найкраща результативність на чемпіонаті. Англійці ж буквально "проповзли" до вирішального матчу — відігравалися в кожному з трьох ігор плей-оф і лише в серії пенальті пройшли Швейцарію у чвертьфіналу.

Перший тайм вийшов обережним і без голів, а ось другий — розпочалася з гола іспанців. Ламін Ямаль вивів на удар Ніко Вільямса, і той пробив повз воротаря — 1:0. Однак Коул Палмер відновив рівновагу — 1:1. Але крапку в зустрічі поставив Мікель Оярсабаль, який замкнув простріл від Марка Кукурельї, — 2:1.

Іспанці вчетверте в історії виграють головний трофей Євро. Й уперше — з 2012 року, коли у київському фіналі розгромили збірну Італії. Таким чином іспанці випередили Німеччину й одноосібно стали найтитулованішою збірною в історії Євро. 15 голів, які забила ця команда впродовж турніру, — історичний рекорд результативності в одному розіграші чемпіонату Європи.

Після невтішного результату збірної України на чемпіонаті Європи президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав оцінку виступу нашої збірної. Він звернув увагу на соціальну місію, яку мала команда перед стартом, і як її вдалося виконати під час турніру. Однак визнав, що від "синьо-жовтих" усе ж залишився присмак гіркоти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.07.2024 00:40