Андрій Шевченко. Джерело: УАФ

"Є гіркота": президент УАФ Шевченко оцінив виступ збірної України на Євро-2024

Після невтішного результату збірної України на чемпіонаті Європи президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав оцінку виступу нашої збірної. Він звернув увагу на соціальну місію, яку мала команда перед стартом, і як її вдалося виконати під час турніру.

Про це він розповів в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

"Перед турніром ми розділили цілі: соціальну та спортивну, яка полягала в тому, щоби пройти кваліфікацію та добре зіграти. Команда помилилася в першому матчі з Румунією, потім добре відреагувала, вигравши у Словаччини та зігравши внічию з Бельгією, але цього недостатньо, навіть якщо ми не вийшли тільки через різницю м'ячів", — зазначив він.

Шевченко зізнався, що в нього залишилася гіркота, тому що суперники групи були в межах досяжності, і очікування всі мали більші, але футболісти неправильно підійшли до турніру.

"Я не знаю, що сталося, але реальність така, що футболісти не були в грі", — додав очільник українського футболу.

Він зауважив, що Україна хотіла показати реальність, в якій живе, і це вдалося.

"Ми привезли до Німеччини інтерактивну інсталяцію стадіону "Сонячний" у Харкові, зруйнованого російськими ракетами. Станом на сьогодні 500 спортивних об'єктів пошкоджено або знищено атаками, у тому числі 77 стадіонів. Імениті спортсмени національної збірної говорили про свої зруйновані міста", — наголосив Андрій Шевченко.

Як відомо, збірна України вчетверте поспіль кваліфікувалася до фінальної частини чемпіонату Європи, однак вдруге за вісім років не змогла вийти до плей-оф. Наступним міжнародним турніром, де зіграє збірна України є Ліга націй.

Нагадаємо, що в березні очільник Української асоціації футболу Андрій Шевченко не зміг дати однозначну відповідь на запитання, чи потрібно надавати броню професійним футболістам на тлі розгляду законопроекту про мобілізацію в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.07.2024 22:56