Збірна України з футболу. Джерело: УАФ

Збірна України залишила Євро-2024: після нічиєї 0:0 із Бельгією "синьо-жовті" посіли останнє місце в групі

Збірна України залишилася поза плей-оф Євро-2024 за підсумками третього туру в групі Е. "Синьо-жовті" у завершальному матчі на турнірі зіграли внічию з Бельгією — 0:0.

До останнього туру всі чотири збірні квартету підходили з однаковим доробком у три очки. За додатковими показниками групу очолювала Румунія. Україна натомість посідала останню, четверту сходинку.

Для виходу до 1/8 фіналу Україні було необхідно перемагати бельгійців або грати внічию та розраховувати, що паралельний поєдинок Словаччина — Румунія закінчиться перемогою однієї з команд. Однак вони зіграли внічию 1:1.

Українці створили декілька гострих моментів, але забити гол у ворота суперника так і не змогли. За однакової кількості очок додаткові показники визначали підсумкове розташування команд у групі E. Румунія та Бельгія потрапили до плей-оф з топ-2, Словаччина — за рейтингом третіх місць. Україна виявилася четвертою зайвою.

Підсумкова турнірна таблиця групи Е. Джерело: Flashscore

Підсумкова турнірна таблиця групи Е. Джерело: Flashscore

Нагадаємо, що на стадіоні в німецькому Штутгарті, де проходив матч Україна — Бельгія, вболівальники розгорнули банер із зображенням полеглого військового Назарія "Грінки" Гринцевича.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.06.2024 21:21